El Projecte

EL PROJECTE

Som fills de la tradició pagesa
L'any 2008 decidim recuperar la tradició pagesa d'aquesta terra i elaborar el vi de les nostres pròpies vinyes, tal com havien fet els nostres pares, avis i besavis.

© rafael lópez monné

Les vinyes

Respecte pel patrimoni i l’entorn

Les vinyes d’Orto es troben situades al terme d’El Masroig, a la comarca del Priorat, emparades per la Denominació d’Origen Montsant. Són quasi 30 hectàrees, repartides en 25 finques, la majoria de carinyena i garnatxa, les varietats tradicionals de la zona. També en cultivem d’ull de llebre, i una de molt especial de picapoll negre.

Tenim un patrimoni molt preuat de vinya vella, com aquest picapoll prefil·loxèric de Les Tallades, la garnatxa peluda del Palell, la carinyena de La Carrerada i l’ull de llebre de Les Pujoles.

Situades en vessants suaus, fondos i costers, orientades al sud i entre els 50 i els 300 metres d’altitud, les vinyes d’Orto es troben majoritàriament en sòls calcaris on hi predominen el panal i les argiles. En menor mesura, també trobem vinyes en sòls de llacada, graves i pissarres.

La densitat de plantació no supera els 6.500 ceps per hectàrea, la major part cultivats en vas, seguint la viticultura tradicional, i amb tècniques d’orientació orgànica i biodinàmica, en harmonia amb l’entorn natural.

Els vins

Les Comes d'Orto

Selecció d'Orto

La Selecció d’Orto són vins blancs, negres i dolços que elaborem amb raïm de tots i cada un dels viticultors que formem Orto Vins. Són vins que uneixen el nostre patrimoni vitícola.

Singularitats d'Orto

Les Singularitats d’Orto són un homenatge a les vinyes més especials de cada família. Són vinyes velles de rendiments molt baixos, el llegat més singular que cada viticultor d’Orto ha heretat dels seus avantpassats.

Les Tallades de Cal Nicolau